If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ет28 колко J e? иначе бих ти препоръчал 195/55/15 защото на 50 много друса. за гуми - моите са NEXEN корейски, с посока и са адски стабилни. много съм доволен! и цената им е 78 лв (за миналата година).
ЕТ е офсет, или изнасянето на джантата в мм. Колкото е по-малко числото, толкова са по-изнесени навън. J е ширината на джантата в инчове.
166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
ЕТ е офсет, или изнасянето на джантата в мм. Колкото е по-малко числото, толкова са по-изнесени навън. J е ширината на джантата в инчове.
джантите на SGM са поизнесени на вън и за това му препоръчвам 195/50 защото ако са на 55 ще му прижулват отзад на калниците(на гуменото оплътнение) като понатовари колата.
Аз си купих джанти 15 ет28 и се двоумя между 195/55/15 или 195/50/15 но май ще е втория вариянт. Я кажете вие модел летни гуми . За сега ми препоръчаха Марангони зета линеа . Кажете и вие нещо..
Ас карах една година с 195/50/15 и нямах никакви проблеми,а за гуми според цена-качество мога да ти препоръчам maxxis http://www.avtogumi.com/bg/tires/tir...hp?brand_id=43 ас карах с MA-Z1 и останах доволен много добро сцепление и на мокро и на сухо,но има и други по нови модели!!!
185/65/14 карам зимни и екстра, но 195/65 може и да ти опират задните като я натовариш
тя ще е по-широка,защо да ми опира Идеята ми е следната-старите ми летни бяха 185/60 и ми се ще маалко по-широки 1.ще стои по-хубаво 2.възможно е да е по-стабилна(не съм състезател за това наблягам на 1)
"защо 65 а не 60"-зимните са ми 175/65/14 и стои много по-добре,малко по-висока е и не ми задира
не съм на ясно с ЕТ,J и т.н. и ме притеснява,гумата да не застане прекалено на вътре
Аз карам със зимни 175/65R14 и съм доволен.Достатъчно високи са,никъде не опират и цената им e приятна.
Летните ми са 195/50R15 - най-добрият вариант според мен.Добра цена,доста по-устойчиви при динамично каране и по-красиво изглеждат
тя ще е по-широка,защо да ми опира Идеята ми е следната-старите ми летни бяха 185/60 и ми се ще маалко по-широки 1.ще стои по-хубаво 2.възможно е да е по-стабилна(не съм състезател за това наблягам на 1)
"защо 65 а не 60"-зимните са ми 175/65/14 и стои много по-добре,малко по-висока е и не ми задира
не съм на ясно с ЕТ,J и т.н. и ме притеснява,гумата да не застане прекалено на вътре
Диаметъра на гумата при 175/65 и при 195/65 вторите са ако не се лъжа с 2,6см по-голям диаметър (ако се лъжа са с 1,3см по-голям диаметър). Разликата в височината 185/65 и 195/65 е на половина на спомената по-горе. Аз съм с 185/65 зимата и за по-голям диаметър не ми се мисли. ЕТ ти е колко на вън е изнесена джантата - колкото е по-малко толкоз по-навън т.е. растоянието м/у лява и дясна гума ще е по-голямо ако ЕТ-то е по-малко. J е ширината на джантата като на определена ширина стават определен тип гуми. За точни цифри не мога да ти кажа, но например за 6J джанта гумата може да ти е м/у 165 и 195 (това е само пример не знам дали е точно така).
Дано съм ти помогнал имаше тема в техническия раздел, там можеш да видиш подробности.
Диаметъра на гумата при 175/65 и при 195/65 вторите са ако не се лъжа с 2,6см по-голям диаметър (ако се лъжа са с 1,3см по-голям диаметър). Разликата в височината 185/65 и 195/65 е на половина на спомената по-горе. Аз съм с 185/65 зимата и за по-голям диаметър не ми се мисли. ЕТ ти е колко на вън е изнесена джантата - колкото е по-малко толкоз по-навън т.е. растоянието м/у лява и дясна гума ще е по-голямо ако ЕТ-то е по-малко. J е ширината на джантата като на определена ширина стават определен тип гуми. За точни цифри не мога да ти кажа, но например за 6J джанта гумата може да ти е м/у 165 и 195 (това е само пример не знам дали е точно така).
Дано съм ти помогнал имаше тема в техническия раздел, там можеш да видиш подробности.
мерси много явно не съм много на ясно как се измерва височината на гумата
и отред и отзад ли са 215???
аз карах на 205/50/15 при фабричен 195/55/15 и ми се струваше че шолана ми е малко по тромав при паркиране и че е още по-неманеврена от обикновенно,сега сам на 195/55/15 отпред и ми е супер ама ми се искат пак по широки навсякаде особенно откакто съм с олекотени лети джанти
Хайде и аз да цвъкна , на мойта и боднах 15 от ланча дедра, а гумите са 195/50/15 и съм много доволен, управлението е много по-директно и джантите паснаха визуално (в което се съмнявах). Сега търся още един комплект за зимните, че са 14 и се държи като стара жигула в сравнение с 15-ката. S_G_M от тези гуми B.F.GOODRICHPROFILER 2 съм толкова доволен, че ги подарих след края на сезона и на пролет ще взимам други
Comment